Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 22 april 2016

VERJAARDAG: BETTIE PAGE e.a.

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Aaron Spelling (Amerikaans film- en televisieproducent (1906-2005), o.a. bekend van de TV-serie Berverly Hills 90210), Jack Nichelson (Amerikaans akteur, 1937), Midas Dekkers (Nederlandse bioloog en schrijver van fiktie en non-fiktie voor kinderen en volwassenen, 1946),
EDDIE ALBERT
(Amerikaanse akteur, 1906-2005)

MARILYN CHAMBERS
(Amerikaans model en actrice, 1952-2009)

en
BETTIE PAGE
(Amerikaans fotomodel en actrice, 1923-2008),
In de jaren vijftig werd ze bekend als pin-up onder leiding van Irving Klaw. In januari 1955 was zij Playmate van de maand voor het blad Playboy. Page werd vooral 'ondergronds' populair vanwege de taboe-sfeer die rond haar foto's hing.
Na een tijdlang uit de schijnwerpers te zijn verdwenen, verwierf ze in de jaren negentig opnieuw bekendheid en kreeg ze een cultstatus. Met name Madonna beschouwde haar als een grote inspiratiebron.
Als ze niet al in 2008 zou zijn overleden aan de gevolgen van een hartinfarct, zou ze vandaag 93 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten