Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 4 april 2016

VERJAARDAG: SACCO VAN DER MADE

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Muddy Waters (Amerikaans zanger, 1915-1983),  Anthony Perkins (Amerikaans akteur, 193-1992), Trea Dobbs (Nederlandse zangeres, 1947), René van der Gijp (Nederlandse voetballer en TV-presentator, 1961) en
SACCO VAN DER MADE
(Nederlandse akteur, 1918-1997)
Sacco van der Made (1918-1997) was een Nederlands akteur, met d bijnaam "Meester van de kleine rol", aangezien hij vaak een relatief kleine rol in een film of serie speelde, die hij met veel passie vervulde.
Zijn film- en televisiecarrière begon in 1960 met Hunted in Holland. Bij het grote publiek kreeg hij bekendheid als politieman adjudant Mudde in de TV-serie Q & Q, met zijn Tja, ja ja ja ja ja ... maar ook als Bert Jansen in Het Zonnetje in Huis. Bekendheid bij een jonger publiek verwierf hij doordat hij de stem van Dagobert Duck insprak voor de honderd afleveringen van de tekenfilmserie DuckTales en de daarvan afgeleide film.
Ook heeft hij meegedaan aan Floris (1969) en Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer (1973).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten