Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 7 april 2016

VERJAARDAG: HARRY TOUW e.a.

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: James Garner (Amerikaanse akteur, bekend van de TV-serie Rockford Files en de Blake Edwards film Victor/Victoria. 1928-2014),
Joop Koopman
(Nederlandse presentator, vooral bekend door het programma 2 voor 12, 1930-2011), 

Francis Ford Coppola (Amerikaans regisseur, 1939), Hans van Hemert (Nederlandse muzikant, 1943), Kees Prins (Nederlandse schrijver en akteur, 1956), Elly Nieman (Nederlandse zangeres, 1946),
Patricia Paay
(Nederlandse zangeres en model in de Playboy, 1949),
Peter Blok (Nederlandse akteur, 1960), Tigo Gernandt (Nederlandse akteur, 1974),en tot slot
HARRY TOUW
(Nederlandse akteur en moppentapper)
Harry Touw (1924-1994) is een Nederlands komiek, moppentapper en televisiepersoonlijkheid uit Den Haag. Hij verkreeg landelijke bekendheid vanaf 1970 door zijn optreden voor de VPRO-televisie in de rollen van Otto Kolkvet en met name Fred Haché in een aantal geruchtmakende satirische shows, met een absurde humor (een produkt van o.a. Wim T. Schippers). Hij maakte ook enkele grammofoonplaten (onder andere Bakken aan de Bar). 

Samen met IJf Blokker maakte hij ook de stripreeks "Bakken aan de Bar". Zie HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten