Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 1 april 2016

VERJAARDAG: EDGAR WALLACE

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Peter Knegjes (Nederlandse presentator en verslaggever, 1916-1996), Dimitri Frenkel Frank (Nederlandse schrijver, 1928-1988), Debbie Reynolds (Amerikaanse actrice, 1932), Ali McGraw (Amerikaanse actrice, 1938), Hugo Metsers (Nederlandse akteur, 1943), Jimmy Cliff (Amerikaans zanger, 1948) en
EDGAR WALLACE
Edgar Wallace (1875-1932) was een Engelse journalist en schrijver van misdaadthrillers en toneelstukken.

Hij begon zijn schrijverscarrière als oorlogscorrespondent voor de Londense krant de Daily Mail in de Tweede Boerenoorlog. Daarna legde hij zich toe op misdaadverhalen, in een hoog tempo: hij zou in totaal 175 boeken schrijven, naast 24 toneelstukken en een grote hoeveelheid journalistiek werk. Zijn eerste boek was The Four Just Men (1905), dat handelt over een groep mannen die de wet in eigen hand nemen. In 1959-1960 is er in Engeland een 39-delige TV-serie van gemaakt.

Meer dan 160 van zijn boeken zijn verfilmd en naast Groot-Brittannië was hij vooral in Duitsland ergpopulair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten