Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 20 april 2016

VERJAARDAG: JAN CREMER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Napoleon (Frans staatsman, 1808-1873), Hitler (Duits staatsman, 1889-1945), Leslie Philips (Engelse akteur (1924), o.a. bekend van de komische film Not Now Darling), Henk Elsink (Nederlandse zanger en cabaretier, 1935), Eddie Terstall (Nederlandse regisseur, 1964, o.a. bekend van Hufters en hofdames) en
JAN CREMER
Jan Cremer (1940) is schrijver en kunstschilder. Ondanks het feit dat hij veel schildert en heeft geschilderd en ook menig boek heeft geschreven, is hij is vooral bekend vanwege het baanbrekende boek Ik Jan Cremer uit 1964.
Het was in Nederland nog niet eerder gebeurd dat de schrijver prominent met een foto op de voorkant stond. Ook zijn eigen naam in de titel en de term 'n onverbiddelijke bestseller (al meteen op de eerste druk!) was nieuw.
Jan Cremer wordt vandaag 76 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten