Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 17 april 2016

VERJAARDAG: PAUL VAN LOON

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Anton Coolen (Nederlandse schrijver, 1897-1961. Zijn boek Dorp aan de rivier (1934) is in 1958 verfilmd), William Holden (Amerikaans akteur, 1918-1981), James Last (Duits orkestleider, 1929-2015) en
PAUL VAN LOON
(Nederlandse schrijver)
Paul van Loon (1955) zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan 120 boeken geschreven. 
Zijn bekendste zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje (13 boeken, vanaf 1996) en de reeks De griezelbus (7 boeken, vanaf 1991). Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. 
Ook het kleine heksje Foeksia behoort, na het verschijnen van een bioscoopfilm in 2010, tot zijn bekendere kreaties.
Verder heeft hij de attrajtie Raveleijn in de Efteling geschreven.
Paul van Loon wordt vandaag 61 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten