Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 9 april 2016

VERJAARDAG: HUGH HEFNER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag: Paul Robeson (Amerikaans akteur en zanger, 1896-1976), Jean Paul Belmondo (Franse akteur, 1933), Dennis Quaid (Amerikaanse akteur, 1935), Sacha de Boer (Nederlandse fotografe en voormalig journaalleester, 1967) en
HUGH HEFNER
(Amerikaanse tijdschriftuitgever en
oprichter van het erotische maandblad Playboy)
Hugh Hefner (1926) is eigenlijk een schrijver en cartoontekenaar. Toen het tijdschrift Esquire (waar hij voor werkte als cartoonist) verhuisde naar New York is hij in Chicago gebleven en is daar (in 1953) een eigen blad begonnen: Playboy. Het eerste nummer bevat foto's van een nog jonge Marilyn Monroe. Het was meteen een hit.
63 jaar later bestaat het blad nog steeds en heeft edities in zeer veel verschillende landen, waaronder Nederland. De 'bunny' is een zeer bekend logo geworden.
Zijn betrokkenheid bij het Playboy-imperium is al vele jaren sterk verminderd. Hij heeft plaats gemaakt voor zijn dochter Christie.
Voor na zijn overlijden heeft Hefner voor zichzelf alvast een graf naast Marilyn Monroe weten te bemachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten