Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 27 januari 2016

BEELD VAN KUIFJE

In de kop staat 'beeld' van Kuifje. Dat klinkt heel wat, maar het gaat in feite om een beeldje van 5cm. En die zit verpakt in dit doosje.
Het doosje is een kubus van 11cm, met twee ronde vensters. Door de ene kijk je naar binnen, door de andere (bovenin) valt het licht.
Als je het beeldje eruit haalt en de plastic bescherming verwijderd, krijg je een scene uit een boek van Kuifje, in dit de geval uit het begin van Het geheim van de Eenhoorn.Het beeldje is in 2011 uitgekomen in de serie Çoffret Scène Plastique, met als originele titel: Tintin au marché aux puces. Het is uitgeven door Moulinsart S.A. in Brussel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten