Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 31 januari 2016

VERJAARDAG: JOHN LYDON

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Justin Timberlake  (1981), Lloyd Cole (zanger, 1961), Terry Kath (gitarist en zanger van de band Chicago, 1946-1978) of Lous Haasdijk (TV-presentatrice, 1938-2010), maar mijn keuze is gevallen op
JOHN LYDON
beter bekend als \
JOHNNY ROTTEN
John Lydon (1956), beter bekend als Johnny Rotten, is een Engelse muzikant en journalist die bekendheid vergaarde als zanger van de Sex Pistols en Public Image Ltd. (PiL).

Lydon wordt in 1975 door Malcolm McLaren geworven als frontman voor de Sex Pistols. Zijn snerende zang en scherpzinnige venijn worden al snel het handelsmerk van de groep.

 Johnny Rotten is duidelijk te talentvol om naar McLarens pijpen te dansen. Hij verlaat de groep in januari 1978 en gaat werken aan een nieuwe band: PiL

PiL blijft actief tot 1992 waarna Lydon zijn memoires te boek stelt in Rotten: No Irish, No Blacks, No Dogs. Aansluitend komt zijn eerste soloalbum uit: Psycho's Path. Daarna verlegt hij zijn aandacht meer en meer naar journalistieke bezigheden.

John Lydon wordt vandaag 60 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten