Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 11 januari 2016

VERJAARDAG

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Mart Smeets (1947) of Edwin Rutten (1943), maar de keuze is gevallen op
ADÈLE BLOEMENDAAL
Adèle Bloemendaal (eigenlijk Adèle Hameetman) (1933), is een Nederlands aktrice, cabaretière en zangeres. Na de echtscheiding in 1957 van haar eerste echtgenoot bleef ze zijn achternaam gebruiken. Aanvankelijk trad Bloemendaal nog op onder haar eigen naam Adèle Hameetman, later ook nog korte tijd als Adèle Hamé.

Ze is bekend van TV door o.a. 't Schaep met de vijf pooten (de originele reeks uit de jaren zeventig!) en Citroentje met suiker, maar ook door theater en films, zoals Naakt over de schutting en Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium. En zeker niet in de laatste plaats vanwege de muziek.
Hieronder een fragment uit de achterkant van bovenstaande singel (1973), een parodie op het bekende lied van Willy en Willeke Alberti: Een reisje langs de Rijn Scherpe nieuwe tekst van Michel van der Plas.
Adèle Bloemendaal wordt vandaag 83.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten