Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 25 januari 2016

VERJAARDAG: MIMI KOK

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Alicia Keys (1981) of Tobe Hooper (regisseur, 1943), maar mijn keuze is gevallen op
MIMI KOK
Mimi Kok (1934-2014) werd jong ontdekt door Toon Hermans nadat zij in 1951 tot Miss Zandvoort was gekozen. Daarna volgden rollen bij o.a. Wim Kan's cabaret en Haagsche Comedie. Mimi Kok was in 1956 een van de eerste soapsterren op de Nederlandse televisie in Pension Hommeles. Afwisselend speelde ze komische en serieuze rollen,.naast vele grote namen, zoals Conny Stuart, Ko van Dijk, Adele Bloemendaal, Nelly Frijda en Ramses Shaffy, zowel in theater als in film. Later was Kok (vanaf 1978) een van de vaste krachten van Wim T. Schippers in de rol van de gezellige Gé Braadslee, de vrouw van nachtclubeigenaar Waldo van Dungen (onnavolgbaar neergezet door Dolf Brouwers). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten