Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 18 januari 2016

SUSKE EN WISKE: NIEUWE LAY-OUT

De albumreeks van Suske en Wiske staat al jarenlang bekend als de Rode Reeks. Daar is enige jaren geleden verandering in gekomen.
Met het album De curieuze neuzen, dat op 4 juli 2007 is verschenen, introduceerde Standaard Uitgeverij een nieuwe layout voor de albums. De bekende rode omslag met een afbeelding in een kader, waar steevast een figuur doorheen brak, maakt plaats voor een paginagrote tekening.
In de nieuwe lay-out is de  rode kleur alleen nog terug te vinden in het tekstvak, waarin de titel staat.
Ook de achterzijde van de albums is gewijzigd. De lijst met verschenen albums is verplaatst naar de binnenkant, waar deze vrijwel onleesbaar is afgedrukt met witte letters op een rode achtergrond. De bekende "levende toren" van Suske en Wiske en hun vrienden heeft plaats gemaakt voor een nieuwe tekening. Behalve die afbeelding is op de achterkant nu ook ruimte voor een korte inhoud van het verhaal en een link naar de officiële website: www.suskeenwiske.be.

Om de kopers te laten wennen aan de nieuwe opmaak is De curieuze neuzen nog verpakt in een extra omslag met de oude vertrouwde layout. Deze omslag heeft de titel De magnifieke metamorfose.

Met deze wijziging in layout heeft de Standaard Uitgeverij gebroken met een traditie van bijna 62 jaar. De klassieke opmaak van de boeken werd al geïntroduceerd in 1945, met de publikatie van De avonturen van Rikki en Wiske.
Ik heb een betere naam bedacht voor deze kartonnen placebo: De onbegrijpelijke omslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten