Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 23 januari 2016

VERJAARDAG: RUTGER HAUER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Joop van Zijl (ex journaallezer, 1935), Jeanne Moreau (Franse aktice en zangeres, 1928), Jean Stapleton (Amerikaanse actrice, 1923-2013, vooral bekend als Edith, de vrouw van Archie Bunker in de TV-serie All in the family). Adriaan Ditvoorst (regisseur, 1940-1987) of Sergej Eisenstein (regisseur, 1898-1958), maar mijn keuze is gevallen op
RUTGER HAUER
Rutger Hauer (1944) is een Nederlands akteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt. Tot de filmprijzen die hij won behoren een Golden Globe (als enige Nederlander tot nu toe), twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award.

In 1969 werd Hauer landelijk bekend door zijn hoofdrol in de TV-serie Floris, onder regie van Paul Verhoeven.
Vanaf 1973 verwierf hij ook als filmakteur bekendheid door zijn hoofdrol in Turks Fruit. Dit leverde hem zijn eerste bijrol op in een Engelstalige film, The Wilby Conspiracy (1975), met Sidney Poitier en Michael Caine. Zijn rol werd echter nog niet voldoende gewaardeerd voor een internationale doorbraak, waardoor hij zich weer op de Nederlandse markt richtte (Keetje Tippel, Soldaat van Oranje en Spetters).

Vooral Soldaat van Oranje was een groot sukses en vormde voor hem en regisseur Verhoeven een springplank naar de Verenigde Staten. In 1981 brak Hauer hij daar door met zijn rol in de film Nighthawks (naast Sylvester Stallone). Goed gewaardeerde Amerikaanse films waar hij sindsdien in speelde zijn onder meer Blade Runner, The Hitcher, Blind Fury en Buffy the Vampire Slayer.

Rutger wordt vandaag 72 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten