Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 4 januari 2016

VERJAARDAG

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag was er eigenlijk niemand, die binnen HET Verzameloord past, toch heb ik gekozen voor:
ALBERT VAN DALSUM
Albert van Dalsum (1881-1971) is 82 geworden. Vandaag zou hij de hoge leeftijd hebben gehaald van 135 jaar.
Een bekende naam, maar waarom precies? Niet vanwege de tien films die hij heeft gemaakt, waarvan zijn rol als pastoor in Boefje uit 1939 de bekendste is. Ook niet vanwege zijn toneelloopbaan, want dat heeft ver voor mijn tijd plaatsgevonden. Toch is dit wel de reden dat hij nog bekend is: De Albert van Dalsumring. Deze geldt als een zeer belangrijke onderscheiding in de Nederlandse toneelwereld.

Het sieraad gaat sinds 1959 over van akteur naar akteur. De drager kiest op een zelfgekozen moment een waardige opvolger. Op dit moment is hij in bezit van Hans Kesting, die hem in 2015 heeft gekregen van Gijs Scholten van Aschat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten