Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 4 januari 2016

KIJK OP GRIEKSE MYTHOLOGIE: INLEIDING

In 1972, in het 5e jaargang van het weekblad kijk verschijnt vanaf nr. 23 (3-9 juni) een 12-delige reeks artikelen onder de naam 'Galerij der Goden'. Wekelijks aandacht voor een mythe, die wordt verteld over twee pagina's, vergezeld door een illustratie. Daarnaast tevens een soort portrettengalerij van Griekse Goden, mythische dieren en helden. Wekelijks vijf. De naam van de artikelenreeks is derhalve niet dekkend, maar vooruit.


De voorzijde van het eerste nummer (23) bevat een toepasselijke prent, die nu te identificeren is met behulp van het internet. Het werk heet 'Classical Montage', een gouache op papier van de illustrator Angus McBride. Gezien het verschil in stijl denk ik niet dat hij alle illustraties heeft verzorgd. Wie de kunstenaar(s) in kwestie is is niet bekend.

Overigens verscheen de serie ook in de Engelse versie van kijk 'World of Wonder' (vanaf no. 116 10th June) onder de titel 'Gallery of the Gods'.

Vanaf deze week op HET Verzameloord het portret van een Griekse mythologische grootheid. Mocht iemand iets weten over een kunstenaar, illustrator of tekenaar, laat dan een reactie achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten