Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 18 januari 2016

VERJAARDAG

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zou ik hebben kunnen kiezen voor Kevin Costner (1955), Cary Grant (1904-1986), Oliver Hardy (1892-1957) of Danny Kaye (1913-1987), maar mijn keuze is gevallen op
HANS VAN TONGEREN
Hans van Tongeren (1955-1982) debuteerde in 1980 in de film Spetters van regisseur Paul Verhoeven. Hierin speelde hij de rol van Rien, een motorcrosstalent dat als gevolg van een ongeval verlamd raakt en in een rolstoel terechtkomt. Daarom pleegt hij zelfmoord.

Na het sukses van Spetters speelde Van Tongeren nog enkele bijrollen in diverse Nederlandse films, alvorens In 1982 mee te spelen in de Amerikaanse produktie Summer Lovers, met als tegenspelers Peter Gallagher en Daryl Hannah. Deze laatste had hem voorgesteld aan regisseur Randal Kleiser, nadat ze de film Spetters had gezien. Op 25 augustus van dat jaar maakte Hans (kort na het afronden van de opnames) een eind aan zijn leven. 
Hans van Tongeren is slechts 27 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten