Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 27 maart 2016

BETTIE PAGE BEELDJE

Bettie Page (1923-2008) is een van de bekendste pin-ups uit de 20ste eeuw. Er zijn aardig wat foto's en filmpjes van haar in omloop op het internet.
Maar er zijn ook beeldjes van gemaakt en zelfs een bouwpakket. Het is opmerkelijk dat haar naam op de doos fout is geschreven. Het is niet Betty, maar Bettie.
Ik weet overigens niet zeker of je hier wel van een bouwpakket mag spreken. Het in elkaar te zetten beeld, dat in de doos (26x16x16cm) zit, bestaat uit slechts twee delen: Een voetstuk (met twee handen erop) en een lichaam.
Als je de twee delen samenvoegt krijg je iets dat op een beeldje lijkt van Bettie Page op een bed. De breedte ervan is 23cm.
Uiteraard is dit beeld gemaakt naar een fotomodel, maar dan nog is het knap gedaan.
Het is een uitgave van Screaming uit 1992. Tot slot nog even de begeleidende brief die in de doos is meegeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten