Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 10 maart 2016

VERJAARDAG: BORIS VIAN

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag staan er best een paar bekende namen in de verjaardagskakender:  Chuck Norris (Amerikaans akteur, o.a. bekend van de TV-serie, Walker Texas Ranger, 1940), Sharon Stone (Amerikaanse actrice, bekend van o.a. Basic Instinct, 1958), Alex Harvey (zanger, voornamelijk bekend van de hit To make my life beautiful, 1947), Brigitte Kaandorp (Nederlandse cabaretiere, 1962) en Shannon Tweed (Canadese actrice en fotomodel, o.a. voor Playboy in 1981 en 1987)

. Toch heb ik gekozen voor
BORIS VIAN
Boris Vian (1920-1959) was een Frans schrijver, ingenieur, dichter, chansonnier en jazztrompettist. Hij heeft ook onder het pseudoniem Vernon Sullivan gepubliceerd.
Zijn werk was vaak controversieel, zeker in het Frankrijk van de jaren 50. Hij heeft 11 romans geschreven, 4 dichtbundels, diverse theaterstukken, filmscenario's, chansons, etcetera. Vian vertaalde het werk van Raymond Chandler in het Frans.
Op de ochtend van 23 juni 1959 woonde Vian de première bij van de film die geïnspireerd was op een van zijn romans. Hij had eerder al ruzie gehad met de producers over hun interpretatie van zijn boek en had publiekelijk al bekendgemaakt dat zijn naam niet op de aftiteling mocht verschijnen. Enkele minuten na het begin van de voorstelling zakte hij op zijn stoel in elkaar en overleed aan een hartaanval. Hij is 39 jaar oud geworden.

De belangrijkste reden van mijn keuze voor hem is het feit dat Serge Gainsbourg liedjes is gaan schrijven, toen hij hem had zien optreden. Dus zonder Vian, was er geen Gainsbourg geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten