Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 15 maart 2016

VERJAARDAG: LEX GOUDSMIT

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Richard Klinkhamer  (schrijver en moordenaar, 1937-2016) of Zarah Leander (zangeres, 1907-1981), maar het is geworden:
LEX GOUDSMIT
Lex Goudsmit (1913-1999) is een Nederlands akteur die in 1966 bij het grote publiek bekend werd door zijn rol van Tevje in de musical Anatevka (Fiddler on the Roof). Hij speelde Tevje zo'n 1100 keer in Nederland en Engeland.

Behalve in bovengenoemde rollen was hij regelmatig te zien in televisieprogramma's. Zo speelde hij Koning Sopromus in de jeugdserie Flip de tovenaarsleerling (1961) en een rol in de jeugdserie Q & Q in 1974. In een andere jeugdserie, Thomas en Senior (1985-1988), speelde hij de rol van Senior. Van 1984 t/m 1999 was hij Lex (de opafiguur) in Sesamstraat, waardoor ook de jongere generatie hem leerde kennen.
Als hij niet al in 1999 van ons was heengegaan, zou hij vandaag 103 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten