Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 16 maart 2016

IN MEMORIAM: SYLVIA ANDERSON (1927-2016)

Vandaag is - één week voor haar 89ste verjaardag - is in haar woonplaats Buckinghamshire Sylvia Anderson overleden.
Sylvia heet van geboorte Sylvia Thamm, maar nadat ze in 1962 was getrouwd met filmmaker Gerry Anderson heeft ze die naam behouden, ook na hun scheiding in 1975.
Als paar hebben ze de beste ideeën gehad en naar behoren uitgewerkt: Supercar, Fireball XL-5, Stingray en natuurlijk Thunderbirds.
Gerry krijgt altijd alle credits, maar ik denk dat hij nooit zover was gekomen zonder Sylvia.
Het is algemeen bekend dat de figuur van Lady Penelope (uit Thunderbirds) niet alleen de stem van Sylvia heeft, maar ook de looks.
Dit was echter niet de eerste keer dat dat werd gedaan. In de serie Fireball XL-5 is de co-pilote van Steve Zodiac - Venus - ook gemodelleerd naar en bestemd door Sylvia.
Na Thunderbirds is er nog Captain Scarlet, Joe 90UFO en The Protectors. De laatste serie die ze samen hebben bedacht en gemaakt was Space: 1999. Hier een foto op de set met v.l.n.r. Martin Landau, Barbara Bain, Gerry Anderson en Sylvia Anderson (1975).

Maar poppen blijven jong en mensen worden oud. Sylvia is gestorven, maar zal voort blijven leven in haar tijdloze kreaties.
Sylvia Anderson is 88 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten