Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 6 maart 2016

VERJAARDAG: WILL EISNER e.a.

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Gerard Cox (akteur en schrijver, 1940), René Mioch (Nederlands filmcriticus, 1959), Thomas Acda (Nederlands akteur en cabaretier, 1967), Kiki Dee (Engelse zangeres, 1947) of
Loek Beernink
  (Nederlandse actrice en zangeres, bekend van Het Huis Anubis, 1986).
 Zij heeft een CD volgezongen met Anubis liedjes, waaronder ook het beginthema, dat eveneens op singel is verschenen.

 maar mijn eerste keuze is toch gevallen op
WILL EISNER
Will Eisner (1917-2005) is een Amerikaanse tekenaar, die vooral de geschiedenisboeken in zal gaan als de bedenker en tekenaar van de strip The Spirit.
The Spirit verscheen tussen 1940 en 1952 als een acht pagina's tellende bijlage bij zondagkranten . Eisners gemaskerde held (met zijn hoofdkwartier onder de grafsteen van zijn werkelijke identiteit Denny Colt) en zijn duistere en gedetailleerd weergegeven kijk op het stadsleven, hadden een sterke wisselwerking met en invloed op de donkere ("film noir") films uit die tijd. Op een gegeven moment bedroeg de wekelijkse oplage van de antiheld meer dan vijf miljoen eksemplaren.
Will Eisner zou vandaag 99 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten