Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 30 maart 2016

VERJAARDAG: EDGAR P. JACOBS

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag komen er weer veel in aanmerking: Paul Verlaine (Frans dichter, 1844-1896), Vincent van Gogh (Nederlands schilder, 1853-1890), John Lanting  (Nederlands akteur, bekend uit Zeg 'ns AAA, 1930), Leen Jongewaard (akteur, 1927-1996), Eric Clapton (zanger, 1945), Astrid Gilberto (Braziliaanse zangeres, bekend van de hit Girl from Ipanema, 1940) en
EDGAR P. JACOBS
Edgar P. Jacobs (1904-1987) is een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de science-fictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De U-straal), zijn medewerking aan de Kuifje stripboeken van Hergé, maar vooral van de stripreeks Blake en Mortimer
Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten