Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 19 maart 2016

VERJAARDAG: LEEN VALKENIER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag zijn er best veel geschikte kandidaten: Bruce Willis (akteur, 1955), Yolanthe Cabeau (1985), Mayra Hills a.k.a. Beshine (Amerikaans model met de grootste borsten ter wereld, 1983)

Tommy Cooper (Engelse komiek, 1921-1984), Patrick McGoohan (Amerikaans akteur, vooral bekend van de TV-series Danger Man en The Prisoner, 1928-2009), Wyatt Earp (Amerikaanse boer, bizonjager, gokker, sheriff, marshall, saloonhouder en mijnwerker. De meeste bekendheid verwierf hij door zijn betrokkenheid bij het vuurgevecht bij de O.K. Corral., 1848-1929)

Martine Bijl (Nederlandse zangeres en presentatrice, 1948) en Ursula Andress (Amerikaanse actrice, bekend uit o.a. James Bond Dr.No, 1936),

maar mijn keuze is uiteindelijk gevallen op
LEEN VALKENIER
Leen Valkenier (1924-1996) is een Nederlands scenarioschrijver.
Hij werkte eerst lange tijd als redakteur van De Legerkoerier bij de legervoorlichtingsdienst en ook als copywriter in de reclamewereld, voordat hij in 1968 begon met het schrijven van De Fabeltjeskrant, dat hem grote roem bracht en waarvan in totaal 1640 afleveringen zouden worden uitgezonden.
In 1970 probeert hij een opvolger te schrijven voor de Fabeltjeskrant, getiteld De Woefs en de Lamaars, maar die serie heeft helaas niet het beoogde sukses.
In 1974 lanceert hij een derde serie - gebaseerd op de verhalen van Jean Dulieu - Paulus de Boskabouter. Die slaat beter aan, maar het had ook niet de impact die de dieren uit het Dierenbos hadden.
Als Leen niet al in 1996 was overleden, zou hij vandaag 92 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten