Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 27 maart 2016

VERJAARDAG: CARL BARKS

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Wilhelm Röntgen (Duitse wetenschapper en uitvinder, 1845-1923), Simon van Collem (Nederlandse filmkritikus en schrijver, 1919-1989) en Quentin Tarantino (regisseur, 1963), maar mijn keuze is gevallen op een van de helden uit mijn jeugd, hoewel ik hem toen nog niet kende.
CARL BARKS
Carl Barks (1901-2000) was een Amerikaans striptekenaar die beroemd werd door het schrijven en tekenen van Donald Duck-verhalen. Het verkrijgen van die roem was op zich een prestatie, want Duck-verhalen werden oorspronkelijk altijd op naam van Disney gezet. Barks bedacht Duckstad en een groot deel van zijn bewoners.
Na zijn pensioen begon hij olieverfschilderijen te maken van de Duck-figuren, die dan weer eens op een voorplaat, dan weer eens op een scène uit een verhaal gebaseerd waren. Deze schilderijen werden zeer populair en hun prijs steeg in een razend tempo, tot Barks' eigen verbazing. Korte tijd daarna verbood Disney hem via de rechter nog langer deze schilderijen te maken. Hij is toen doeken gaan maken met andere non-Disney eendachtige wezens en taferelen.
Toen ook Disney in de royalty's kon delen, kreeg Barks alsnog toestemming met Donald en zijn vrienden en vijanden door te gaan..

In Almere is de Carl Barksweg naar hem genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten