Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 24 maart 2016

IN MEMORIAM: JOHAN CRUIJFF (1947-2016)

Vandaag is in zijn woonplaats Barcelona voetballegende Johan Cruijff (1947-2016) overleden, een maand voor zijn verjaardag.
Cruijff wordt beschouwd als één van de beste voetballers ter wereld ooit en dat kan niet van veel mensen gezegd worden.
Na het voetballen is hij een loopbaan begonnen als trainer, eerst bij Ajax, daarna bij Barcelona, maar wat veel \mensen wellicht niet weten, is dat hij ook kon schrijven, getuige deze advertentie uit Donald Duck 11, 1973.
Een gratis boekje bij Hero frisdrank, "door Johan Cruijff zelf geschreven". Vier nummers later staat er nog een reklame van.
Het gaat in totaal om 6 boekjes:
- conditie
- trappen
- stoppen
- drijven
- koppen
en
- de inworp
Johan Cruijff heeft hard gestreden, maar uiteindelijk de wedstrijd verloren. Hij is 68 jaar geworden.

Zie HIER voor meer berichten over hem op HET Verzameloord. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten