Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 5 maart 2016

MÄRKLIN CLUB MAGAZINE

Ik heb op zich niet veel net treinen, maar dit nummer van 1.F.C., het fanclub magazine van Märklin, kon ik toch niet laten liggen. Ik heb namelijk wel iets met Ludwig II van Beieren en zijn kastelen, waaronder uiteraard Schloss Neuschwanstein, dat op de voorkant prijkt.

In de binnenkant, op pagina's 4 en 5 een artikeltje over Ludwig en zijn liefde voor treinen. Wat er niet in staat is dat Ludwig, ondanks zijn hang naar middeleeuwen en romantiek, ook heel modern was. Hij was een van de eerste die gebruik maakte van electriciteit. Treinen waren tweede helft 19e eeuw ook een noviteit.


Het blaadje (18x26cm) bevat 20 pagina's met weetjes en feiten, evenementen en en een strip, duidelijk gericht op de jonge Märklin fan. Een uitgave van Märklin in Göppingen uit 2000.

1 opmerking:

  1. Ein wenig albern... weil König Ludwig II. die bay. S 3/6 nie gekannt hat. Er wurde 1886 im Starnberger See tot aufgefunden, weil die bay. S 3/6 erst 1908 auf's Gleis kommt. Er war nur mit der B VI vertraut.

    BeantwoordenVerwijderen