Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 5 maart 2016

MÄRKLIN CLUB MAGAZINE

Ik heb op zich niet veel net treinen, maar dit nummer van 1.F.C., het fanclub magazine van Märklin, kon ik toch niet laten liggen. Ik heb namelijk wel iets met Ludwig II van Beieren en zijn kastelen, waaronder uiteraard Schloss Neuschwanstein, dat op de voorkant prijkt.

In de binnenkant, op pagina's 4 en 5 een artikeltje over Ludwig en zijn liefde voor treinen. Wat er niet in staat is dat Ludwig, ondanks zijn hang naar middeleeuwen en romantiek, ook heel modern was. Hij was een van de eerste die gebruik maakte van electriciteit. Treinen waren tweede helft 19e eeuw ook een noviteit.


Het blaadje (18x26cm) bevat 20 pagina's met weetjes en feiten, evenementen en en een strip, duidelijk gericht op de jonge Märklin fan. Een uitgave van Märklin in Göppingen uit 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten