Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 2 maart 2016

VERJAARDAG: GODFRIED BOMANS

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Multatuli (Nederlands schrijver, bekend van Max Havelaar, 1820-1887), Lou Reed (zanger, 1942-2013), Daniel Craig  (Amerikaanse akteur, bekend van o.a. James Bond, 1968) of Karen Carpenter (zangeres van The Carpenters, 1950-1983), maar mijn keuze is gevallen op
GODFRIED BOMANS
Godfried Bomans (1913-1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid.

Hij was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland, met meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam. Hij heeft tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in ieder geval niet in de vorm van een literaire prijs. 

Bomans werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek (1941) en na de Tweede Wereldoorlog met Pa Pinkelman (vanaf 1946) en De Avonturen van Bill Clifford (1948).

In oktober 2000 schonk zijn weduwe zijn archief aan het Nederlands Letterkundig Museum.
Bomans was een groot kenner van het werk van Charles Dickens. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten