Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 12 maart 2016

VERJAARDAG: TONY BASS

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Fred Julsing (tekenaar, 194202006), Ron Jeremy (Amerikaanse akteur, 1953), Liza Minelli  (Amerikaanse actrice, 1946), maar ik heb gekozen voor
TONY BASS
Tony Bass, pseudoniem van Thieu Baats (1934-2005) was een Nederlands zanger en liedjesschrijver. Hij maakte vooral naam met enkele carnavalskrakers. Zijn eerste grote hit was Dat is het einde (1965). In 1968 kwam hij terug met de hit Ik ben met jou niet getrouwd.


In 1969 scoorde hij met het lied Gina Lollobrigida, op tekst van Jack Jersey over de gelijknamige actrice. Het nummer associeer ik niet zozeer met carnaval, maar nog steeds met de kermis uit mijn jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten