Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 13 maart 2016

VOETBAL KWIS

Op 16 januari heb ik hem vermeld in de verjaardagkalender. Hij werd toen 80 jaar. Vandaag een spel dat is samengesteld door hem die men vaak de meest suksesvolle Nederlandse voetbalscheidsrechter aller tijden noemt: Charles Corver.
Het oranje doosje (9x11cm) bevat 75 kaartjes met daarop 324 vragen. Als je een vraag goed hebt krijg je een van de 16 voetbalkaartjes. Wie als eerste 5 'voetballen' heeft, is de winnaar.
Het is uitgebracht door Venes in Utrecht (nr.1353). Geen jaar van uitgave bekend, maar aangezien hij voornamelijk heeft gefloten in de jaren 70, zal deze kwis vermoedelijk zijn uitgekomen in dat decennium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten