Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 14 maart 2016

VERJAARDAG: PAUL HUF

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag had ik kunnen kiezen voor: Janis Schnitt (model o.a. voor Playboy, 1947), Albert Einstein (1879-1955), Anton Philips  (1874-1951), Michael Caine (Engelse akteur, 1933) of Herman van Veen (1945), maar mijn keuze is gevallen op
PAUL HUF
Paul Huf (1924-2002) is een Nederlands fotograaf, die jarenlang 'het boegbeeld' is geweest van de Nederlandse fotografie. Hij begon in 1946 als fotograaf bij het toneelgezelschap Comedia. Hij maakte zowel geënsceneerde studiobeelden, glamourportretten, reclamecampagnes als glossy modereportages. In de jaren vijftig werd Huf bekend doordat hij Koningin Juliana en Prins Bernhard portretteerde. Ook de foto's in de decennialang lopende advertenties Vakmanschap is Meesterschap van het biermerk Grolsch waren van zijn hand. Voor meer voorbeelden uit deze kampagne zie HIER, een van de andere blogs van HET Verzameloord,
Ook is huf jarenlang verantwoordelijk geweest voor platenhoezen van Philips.
Daar is in 2000 een boek van uitgekomen.
Als Paul Huf niet al in 2002 op 77 jaar was overleden, was hij vandaag 92 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten