Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 25 maart 2016

DE KLOK EEN KINDERSPEL

De twee vosjes Fix en Foxi (twee figuurtjes van Duitse origine) hebben van 1959 tot 1966 in Nederland een eigen stripblad gehad. Daarover een andere keer meer.
Er is ook een spel van uitgekomen, hoewel daar de namen van de hoofdfiguren nergens op terug te vinden is: De klok een kinderspel.
De grote doos (42x28cm) bevat een spel voor de kleine onder ons. Het is een soort van Ganzenbord, waarbij je spelenderwijs om leert gaan met de klok.
Telkens als je op een heel uur belandt, is er iets te doen, volgens een meegeleverde lijst.
Het is een uitgave van Klee (nr.5090) zonder jaarvermelding. Aangezien de grootste populariteit van Fix en Foxi in Nederland in het begin van de jaren 60 ligt, zou je verwachten dat deze doos uit die tijd stamt. Met name ook omdat hun namen nergens worden vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten