Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 11 maart 2016

VERJAARDAG: HANCO KOLK

Zoals al gezegd had ik vandaag moeite met een keuze. Ik wil toch nog even iemand anders vermelden:
HANCO KOLK
Hanco Kolk (1957) is een Nederlands striptekenaar en -scenarist. Hij maakte zijn debuut in het blad Tante Leny presenteert! Na enige tijd anoniem te hebben gewerkt voor het blad Donald Duck maakte hij in 1984 de overstap naar het stripblad Eppo, waarvoor hij de strip Gilles de Geus ging maken. 
Behalve als tekenaar was Kolk actief als scenarist voor andere strips, waaronder Falco en Donjon van Uco Egmond. Sinds 2001 tekent hij de strip S1NGLE voor onder andere Het Parool, De Gelderlander en het Algemeen Dagblad.
In 1996 won hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.
Hanco Kolk wordt vandaag 59 jaar.
GEFELICITEERD!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten